ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ JEC

Το Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής και Ταλαντώσεων του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου μας συμμετείχε, για 5η συνεχή χρονιά, στην παγκόσμια έκθεση JEC, που διοργανώθηκε στο Παρίσι στις 8-10 Μαρτίου 2016, αποτελώντας θεματικό υποστηρικτή της έκθεσης αλλά και εθνικό εκπρόσωπο, αφού ήταν η μοναδική Ελληνική συμμετοχή. Η έκθεση αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση στον χώρο των Συνθέτων Υλικών, αλλά και το σημείο αναφοράς όλων των μεγάλων εταιρειών του χώρου, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων, όπου επιδεικνύονται καινοτόμα προϊόντα και επιβεβαιώνονται νέες εμπορικές συμφωνίες. Η ερευνητική κοινότητα παρουσιάζει τα αποτελέσματα προγραμμάτων και προσελκύει νέους συνεργάτες, τόσο για την παροχή υπηρεσιών όσο και για τη συμμετοχή σε νέα ερευνητικά προγράμματα. Το Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής και Ταλαντώσεων, έχοντας κεφαλοποιήσει τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή του στην JEC 2016 με τις αρχικές συμφωνίες παροχής υπηρεσιών όσο και συμμετοχή σε προτάσεις για Νέα Ερευνητικά Προγράμματα, ανανέωσε το ραντεβού του στην JEC του 2017.

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤO 17o ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Το χρονικό διάστημα από τις 26-30 Ιουνίου 2016 διοργανώθηκε ένα από τα πιο σημαντικά Συνέδρια στο χώρο των Συνθέτων Υλικών το 17ο EuropeanConferenceonCompositeMaterials ή αλλιώς ECCM17 στο Μόναχο. Το Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής και Ταλαντώσεων παραμένοντας συνεπές στο Ερευνητικό του Έργο και κάνοντας πράξη για άλλη μία φορά την Εξωστρέφια χρηματοδότησε εν μέρει συμμετέχοντας με μία πολυπληθής ομάδα που αποτελείτο από Νέους Ερευνητές, Επιστημονικούς Συνεργάτες με επικεφαλής τον Καθ. Βασίλη Κωστόπουλο. 

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν αποτελέσματα από διάφορα Ερευνητικά Προγράμματα που παραμένουν στο επίκεντρο της τεχνολογίας και της Επιστήμης όπως η χρήση νανοσωματιδίων γραφενίου για βελτίωση των μηχανικών-θερμικών και ηλεκτρικών ιδιοτήτων, οι νέες τεχνικές αυτοίασης συνθέτων υλικών με βάση διαφορετικές τεχνικές και υλικά και τέλος η αριθμητική προσομοίωση και επιβεβαίωση πειραματικών αποτελεσμάτων όσον αφορά τη βελτίωση της απορρόφησης ενέργειας σε συστήματα κατασκευασμένα από Kevlar.

 

 

 

 

 


 

Αναζήτηση