ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ


Αθανάσιος Μασούρας

Email: athmas@mech.upatras.gr

Γεννήθηκε στις 14/11/1986 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη περιοχή του Βύρωνα. Από τον Οκτώβριο του 2004 ζει στη Πάτρα όπου και περαίωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών τον Οκτώβριου του 2010. Μετά τη αποφοίτηση εγγράφηκε ως Υποψήφιος Διδάκτωρας στο ίδιο τμήμα και στο Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής με πεδίο έρευνας τα Νανοσύθετα Πολειτουργικά Υλικά. Έχει εμπλακεί σε ερευνητικάς προγράμματα της Ευρωπαικής Ένωσης (ΕΕ) και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ΕΥΔ). Από τον Μάρτιο του 2011 είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και από τον Απρίλιο του 2012 μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.


Δημήτρης Σιορίκης

Emaildsior@mech.upatras.gr

Προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Διπλ. Μηχανολόγος & Αεροναυπηγός Μηχανικός, 2015). Από τον Οκτώβριο του 2015 είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών στην γνωστική περιοχή “Ανάπτυξη Προτύπων για την Προσομοίωση Κρούσεων σε Σύνθετες Κατασκευές και την Μόνιμη Διάγνωση τους ”.


Ξένια Τσιλιμίγκρα

Emailtsilimigkra@mech.upatras.gr

H Ξένια Τσιλιμίγκρα γεννήθηκε στην Πάτρα το 1989. Από τον Απρίλη του 2013 είναι απόφοιτη διπλωματούχος Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Ιούλιο του 2013 έγινε δεκτή ως υποψήφια διδάκτωρστο εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής και Ταλαντώσεων του ίδιου τμήματος. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών της έχτισε τα θεμέλια των επιστημονικών πεδίων που βρίσκονται στο άμεσο ενδιαφέρον της επιλέγονταςτελικά την μελέτη της Μηχανικής των Αεροναυπηγικών/Αεροδιαστημικών Υλικών για την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής. Οι ερευνητικές της δραστηριότητες προσδιορίζονται στην περιοχή των σύνθετων υλικών και πιο συγκεκριμένα στα “έξυπνα” υλικά, στα αεροναυπηγικά σύνθετα υλικά με ιδιότητες αυτοϊασης (selfhealingmaterials), στηνανοτεχνολογία, στα νανοσύνθετα και στις μη καταστροφικές δοκιμέςτης δομικής ακεραιότητας κατασκευών.


Σπύρος Κιλιμτζίδης

Emailspyroskily@gmail.com

Ο Σπύρος Κιλιμτζίδης είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Εργαστηρίου Τεχνικής Μηχανικής και Ταλαντώσεων του Πανεπιστημίου Πατρών. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών τον Φεβρουάριο του 2016, όπου και του απονεμήθηκε το δίπλωμα με βαθμό 8.12/10. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη μοντελοποίηση και αεροελαστική ανάλυση αεροπορικών κατασκευών από Σύνθετα Υλικά με τεχνικές αριθμητικών μεθόδων. Έχει, επίσης, δημοσιεύσει έρευνα σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό σχετικά με την συμπεριφορά υφασμάτων υπό συνθήκες έκρηξης για την προστασία του χώρου τοποθέτησης αποσκευών σε αεροσκάφη.